Plannen

Het klinkt zo suf, maar ik plan tegenwoordig bijna alles. Terwijl ik dat zo zeg vind ik mezelf best een saaie doos. Maar met plannen bedoel ik vooral het eten, de boodschappen en toch ook wel wat huishoudelijke klusjes. Voorheen ging alles bijna impulsief en daar werd het allemaal niet beter van. Door haast kocht ik vaak de ongezondste dingen die vliegens vlug op tafel moesten. En als ik dan ineens veel tijd had wist ik niet waar te beginnen, aan die bult strijk of toch maar even de woonkamer en ohja sjips de bedden en de badkamer moeten ook nog. Die laatste heb ik trouwens wel wat verwaarloosd maar dat kwam omdat we een nieuwe krijgen. ‘Smile’ Doordat ik teveel klusjes had liggen kwam er niks nuttigs uit m’n handen. En zo viel ik weer iets dieper in de neerwaartse spiraal waar ik maar niet uit kon komen. Hoe doen al die andere moeders dat toch. Met een glimlach op het schoolplein en alles op rolletjes? Nu ben ik er wel achter dat elk huisje z’n eigen kruisje heeft en dat de meeste moeders het best pittig vinden om alle ballen in de lucht te houden. Ik heb geleerd dat ook een werkende moeder wel eens even op de bank mag zitten met een kopje koffie. Nu ik dat ook mag van mezelf kan ik er zelfs van genieten.

Doordat ik mijn boodschappen voor een week inplan hoef ik niet meer als een dolle door die supermarkt te hollen. Iedere dinsdagavond na mijn bezoekje aan Balans Slankclub , vul ik de weekplanner in met maaltijden. De meiden mogen ieder een maaltijd bedenken en als hij inspiratie heeft doet manlief ook een maaltje meedenken. De rest vul ik in want ik heb ideeën genoeg. Lekker én gezond koken is echt wel een hobby geworden. Best veel boodschappen kunnen best een paar dagen bewaard blijven. Zo doe ik de zakjes gesneden roerbakgroente meteen in de vriezer. Als ik ze nodig heb gaat het bevroren in de pan. Niet van te voren ontdooien hoor. Ooit gehoord wat op een pizza zit kan de vriezer in. Zo bekijk ik mijn boodschappen dan ;-). Ook wat we teveel oogsten uit de tuin gaat vaak de vriezer in. Mocht er iets helemaal mis gepland zijn dan kunnen we vanuit de vriezer wel een gezonde maaltijd toveren. Ik plan zelfs mijn lunch, hahaha jullie denken nu vast die is knetter. Sinds een half jaar eet ik geen brood meer en let heel erg op de koolhydraten dus mijn lunch is niet meer de simpele boterham uit een trommeltje. Zo eet ik groente-omelet, pureersoep of iets van een wrap of springrolls. Doordat ik dit plan is het makkelijk voor te bereiden en mee te nemen naar het werk. Hier moet een eigen blog voor komen bedenk ik me nu.

Sinds twee jaar heb ik het bullet journal dingetje ontdekt. Creatief lijstjes en planners maken voor van alles wat je maar kan bedenken. En daar houd ik wel van hoor. Ik kan echt genieten van een avondje samen met m’n kleurpotloden, fineliners en papier aan de tafel te plannen. Gister weer een lijstje gemaakt voor de moestuin en onderwerpen die ik wil bloggen.  

Jullie denken dat ‘alles’ nu gepland gaat……maar dat is niet zo hoor. Ook wij gaan er onverwachts op uit. Soms eten we met z’n vieren maar het komt ook geregeld voor dat we ineens met z’n tweeën of soms met z’n zessen aan tafel zitten. Lekker in je vel zitten en beetje plannen zorgen er voor dat ik flexibel kan reageren en niet in de stress schiet.

Dus plannen en genieten van de kleine (koffie)momenten!!                                                                                                               Tot de volgende, Liefs Angelique

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s