M’n allereerste…

Daar zit ik dan achter de laptop met een heel plan in mijn hoofd en nu moet het er maar eens van komen. Hoe ga ik beginnen, hoe moet het er uit zien en wat vertel ik wel en wat niet. Mijn hoofd tolt en daar is maar één oplossing voor in mijn geval…van je af schrijven. Vorige week was een bijzondere week, niet alleen was ik jarig maar het was nog veel leuker dat ik dan eindelijk mij streef gewicht heb gehaald. Eindelijk 28 kilo eraf. Daar wil ik zoveel over vertellen dat het plan van een blog steeds sterker aanvoelde. De wel bekende stoute schoenen aan  en er voor gaan.

Waarom Gewoon Angelique, ik wilde mijn verhaal vertellen en wat ik vooral heb geleerd is ‘Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg’.

Waar begin ik? Ik denk bij het begin van de ommezwaai die ik heb gemaakt. Drie jaar geleden ging ik voor een blaasontsteking naar de huisarts gelukkig had ik dat niet maar ging wel met de stempel Diabetes op mijn voorhoofd naar buiten. Zo voelde dat ook echt, die bolle heeft suiker. Alsof mensen het aan me konden zien.  Toen ik de huisarts vroeg of ik er vanaf kon komen was haar antwoord nee, dit is voor levenslang. Je zult er mee moeten leren leven. Ik was nog niet ziek genoeg om in aanmerking te komen voor bijv. een bloedsuikermeter. Als het slechter ging kon ik dat wel krijgen. Het maakte mij heel erg boos, wordt eerst maar zieker en dan kunnen we wel kijken wat we voor je kunnen doen. Dit lag natuurlijk niet zozeer aan de huisarts maar onze kromme zorgverzekeraars. Eenmaal thuis ben ik in de grote toch wel onbekende wereld gedoken van voeding en diabetes. Van vreterijen wist ik genoeg maar ik wilde mijn lijf voeden en niet meer vullen. Ik heb mezelf veel aangeleerd waardoor mijn bloedsuikers iedere controle daalde. Maar het ging mij niet hard genoeg en ik wilde alles uitmuntend doen. Zo liep ik tegen de lamp die burn out heet. Alles moest perfect. huishouden, voeding, werk en privé. Het is niet makkelijk geweest en samen met de steun van een super man, twee schatten van meiden en de praktijkbegeleidster van de huisarts durf ik nu wel te zeggen dat ik beter dan ooit in (m’n te losse 😉 ) vel zit. Het afvallen ging weer als een trein en heb het zelfvertrouwen terug. Misschien zelfs beter dan daarvoor.

Het volgende doel is regelmatig een blog te schrijven, ik wil mensen motiveren, tips geven en een klein kijkje te geven in mijn leven.  De ene keer zal het gaan over voeding, een hart onder de riem of iets over mijn (te)vele hobby’s. Hoop dat jullie het ook waarderen. Tips, Tops of vragen? Laat het me weten.

Liefs Angelique

3 gedachtes over “M’n allereerste…

  1. Succes met je blog. Ik herken hoe spannend dat is. Probeer dat gevoel aan de kant te schuiven. Ik zie je niet vaak meer sinds de verhuizing maar ik wens je het allerbeste met je blog en de toekomst. Respect voor jou. En prima eerste blog, ik ben nieuwsgierig naar wat er komt!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s